Kjente profiler innen motorsport

Norge har flest verdensmestere innenfor vinteridrett, men stadig flere nordmenn gjør det også bra innenfor motorsport. Petter Solberg er en av verdens beste rallycrossførere, og ble verdensmester i 2014. Han har også blitt verdensmester innenfor rally, der han var et kjent navn før laget hans trakk seg fra rally-VM på grunn av økonomien. Broren Henning Solberg kjører både rally og rallycross.

Nordmenn gode i rally

Innenfor rally er det også et par andre nordmenn som gjør seg bemerket. Mads Østberg og Andreas Mikkelsen ligger og kniver i toppen av sammenlagtlisten i rally-VM, og begge har faktisk muligheten til å sikre seg en pallplass i 2015. Når norske førere gjør det bra, blir norske TV-seere selvsagt ekstra engasjert, men mange heier også på førere fra andre land.

Innenfor rally er det franske Sébastien Ogier som er den store stjernen.

Mange spennende profiler å følge

Innen enduro, som er lange rallyløp, var Pål Anders Ullevålseter en av de store norske stjernene de senere årene, før han la opp. I Formel 1 er det også mange store stjerner, som blir like berømte som de kjente fotballspillerne. Formel 1 er en av verdens største motorsporter, og flere nordiske førere har faktisk konkurrert i verdenstoppen i denne idretten.