Motorsport på TV og i virkeligheten

shutterstock_54275893

Ungdommer liker å se på TV, og sport er faktisk blant favorittprogrammene til ungdommer. Man skulle kanskje tro at å se på TV gjør ungdommer late og uengasjerte, men idrett på TV kan faktisk gi ungdommene lyst til å begynne med idrett selv. Motorsport er storfavoritten til mange, både unge og voksne. Det sendes mange konkurranser på TV, innen mange konkurransegrener. Motorsport er spennende å se på og veldig underholdende. Kanskje får ungdommene lyst til å begynne med motorsport selv, og da gjelder det å støtte dem i det.

Ikke så dyrt som man forventer

Noen foreldre tror at motorsport er veldig kostbart, men det trenger det ikke å være. Ofte kan man kjøpe brukte motorsykler og snøskutere, eller til og med leie noen i starten. For det er som regel motocross eller snøskutercross som er ungdommenes første møte med virkelighetens motorsport. For å begynne med motorsport, trenger man lisens, men nybegynnere kan få en nybegynnerlisens. De kan også melde seg på et nybegynnerkurs. Da finner man raskt ut om man liker sporten eller ikke.

En varig investering

Hvis en ungdom blir engasjert i idretten, og gjerne vil fortsette, kan det hende man må investere litt mer. Men motorinteresserte ungdommer er som regel villige til å ta i et tak for å tjene egne penger, og mange mekker på egen motorsykkel og snøskuter. Det er både lærerikt, og man kan spare penger på det. I tillegg kan foreldrene engasjere seg og hjelpe til med reparasjon og trimming.