Motorsportkonkurranser

1044425-sepang-cyberjaya-october-31st-rozali-of-the-felda-rally-team-takes-a-corner-during-aam-malaysian-rally-championship-2009-round-4-on-october-31-2009-in-sepang-malaysia

Motorsport deles inn i mange grener. Hovedgrenene er selvsagt bilsport, båtsport, snøskutersport og motorsykkelsport. I tillegg blir motorflysport og modellsport ofte nevnt i samme setning. Innenfor hver av disse hovedgrenene finnes det veldig mange enkeltgrener. Bilsporten deles blant annet inn etter biltype. I noen konkurranseformer, som rally, bruker man biler som kommer fra samlebåndet. Det gjøres modifikasjoner på konkurransebilene, men de ligner på vanlige salgsmodeller. Det samme gjelder innenfor motorsykkelsporten Superbike. Andre biltyper og motorsykkeltyper er helt annerledes enn salgsmodellene, som i Formel 1 eller Speedway.

Store konkurranser på TV

De aller største konkurransene sendes på TV, og motorsport arrangeres som regel nesten hele året. Rally, for eksempel, kjøres både på is og snø og på sommerføre. I tillegg kjøres løpene i mange ulike land, slik at sesongen er veldig lang. Rally er ekstra populært blant mange nordmenn, ettersom norske førere konkurrerer i verdenstoppen. Det samme gjelder innenfor rallycross, det Petter Solberg er et av de store navnene. Lange rallyer, som ørkenløp, er også populært å følge med på. Innenfor motorsykkelsporten er det ikke bare fart som er spennende. FMX, freestyle motocross, er en av verdens mest spektakulære idretter, der utøverne gjør høye hopp og utfører triks i luften. Trial er også spennende å se på.